GYERTYA KISOKOS

 • A gyertyát, ha meggyújtottuk, ne hagyjuk felügyelet nélkül és ha tartósabb ideig nem tartózkodunk az adott helyiségben, ahol használjuk, inkább oltsuk el.

 • A gyertyánk első meggyújtása előtt győződjünk meg róla, hogy van 2-3 nyugis órahosszánk arra, hogy élvezzük a lángját anélkül, hogy hosszabb időre felügyelet nélkül kellene hagynunk a nyílt lángot.

  Tudom nagy a csábítás, hogy mikor végre kezünkben tartjuk a gyertyát rögtön kipróbáljuk, de megéri inkább a kora esti órára hagyni az első használatot, egy könyv, vagy egy pohár bor társaságában. 

  A növényi viaszból készült gyertyáknak “memóriájuk” van, ami annyit tesz, hogy az első meggyújtás 3-4 órája alatt alakul ki az a viaszmedence, ami szükséges a gyertya élettartamának a meghosszabbításához.
  A gyertya következő meggyújtásakor a viasz “emlékezni fog” és nem alakul ki “csőhatás”.
  Ha a gyertyát rövidebb ideig égetjük első alkalommal, úgynevezett “cső” jön létre a gyertya közepén, majd ez a cső egyre mélyül és a viasz nem fog tudni rendesen felmelegedni a gyertya széléig.

  A “csőhatás” miatt a gyertya hamarabb leég, pedig kár lenne ezt a szépséges, környezetbarát gyertyát elpazarolni.

 • Helyezd a gyertyát egy vízszintes, tűzálló felületre távol a huzattól, gyerekektől, háziállatoktól, függönytől, stb.

 • Szójaviasz gyertyáinkból a RELAX Time  festékanyag mentes.
  Ez azonban nem jelenti azt, hogy viasz fehér marad.
  Égetés közben, mind az illatmentes, mind az illatgyertyák felvehetnek krémes vagy sárgás árnyalatokat és ez normálisnak számít.

 • Gyertyáink teljes egészében elégethetőek, de az utolsó pár centinél már felforrósodik az üveg, így különösen figyeljünk oda, milyen felületre helyezzük. 

 • A szójaviasz kicsit olyan, mint egy élőlény.
  Előfordulhat, hogy kis repedés jön létre a tetején, vagy fagyáshoz hasonló jelenségek tűnnek fel rajta, de ez normálisnak számít és a gyertya használatát nem befolyásolják.

  Törekszünk arra, hogy ezeket az esetlegesen előforduló kis szépséghibákat is minimálisra csökkentsük.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Csomagfeladást követő 1-3 munkanapon belül.

Utánvéttel: készpénz/bankkártya

Előre utalás

Bankkártyás online fizetés

100% GMO mentes szójaviasz gyertyát használunk, pamut kanóccal és gyertyát függően vegán színezővel

Gyertyáink illatanyagmentesek, hogy a lehető legtisztább égést biztosítsuk. Emellett az allergiások és kisgyerekkel élők is nyugodtan tudják használni, mert nem ég benne illóolaj.

Üvegeink visszaváltására is van lehetőség, 5 db visszaküldése esetén egy 20%-os kuponnal ajándékozunk meg. Visszaküldési szándékod először emailben jelezd felénk.

Vagy adj új életet üvegeidnek, amihez itt adunk pár ötletet: 

A csomag átvétele utáni 24 órában belül írásban, képpel és számlával jelezd felénk és mi kicseréljük terméked.

iroda@blackcandlebox.hu